Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » cestovní náhrada s/bez DPH

#1 2016-09-05 16:57:57

thaavi
Člen/ka

cestovní náhrada s/bez DPH

Zkusím otázku položit trochu jinak. Pro klienta jsme poskytli právní služby. Ty jsme mu jako plátce DPH vyúčtovali s 21% DPH. Plus jsme za klienta hradili hotové výdaje jako kolky, notářský zápis, ověřování listin. Tyto hotové výdaje rozepisujeme do faktury zvlášť a přefakturováváme bez DPH. Dále v souvislosti s kauzou klienta vykonal zaměstnanec cestu na soud. Ta mu byla proplacena na základě cestovního příkazu (který je bez dph) Jak to bude s vyúčtováním tohoto cestovního příkazu klientovi? Bez DPH? Nebo máme k výdaji za cesťák také přidat 21% dph?  Klient - neplátce DPH - by tak musel zaplatit víc.
Děkuji

Offline

 

#2 2016-09-05 19:19:44

Zdena
Moderátorka

Re: cestovní náhrada s/bez DPH

Platby za kolky a ověřování listin, které jste vynaložili jménem klienta a na jeho účet, je možné přefakturovat bez DPH podle § 36/11 ZDPH.

Cestovní náhrady zaměstnanci jsou Vaším výdajem a zároveň jsou součástí ceny Vašich služeb, takže byste měli k cestovnému přidat 21%. Nemůžete přefaktuovat bez DPH, neboť nejsou splněny podmínky pro postup podle § 36/11 ZDPH (částka vynaložená jménem a na účet klienta).

Offline

 

#3 2016-09-06 14:41:30

thaavi
Člen/ka

Re: cestovní náhrada s/bez DPH

OK, děkuji za rychlou odpověď

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » cestovní náhrada s/bez DPH

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB