Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2016-09-02 16:23:02

eliskak
Člen/ka

Provozovna u lektorské činnosti

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zdali je nutné nahlásit (a tedy i mít) provozovnu při podání žádosti o živn. oprávnění pro volnou činnosti v oboru 72 - konkrétně se jedná o lektorskou činnost a ještě konkrétněji o výuku jazyků.
Budu učit u sebe doma (kde jsem ale v podnájmu), u klientů doma a v jazykových školách.

Jde mi tedy především o to, jestli je provozovna třeba, když lidé chodí i za mnou na byt (pak je předpokládám třeba souhlas majitele bytu) a jak se prakticky řeší označení provozovny (např. provozní doba u lektorství?).
Ze samotné povahy mého podnikání se mi povinnost mít prvozovnu jeví jako hloupost, ale nikde jsem se blíže nedočetla, jak je to z právního hlediska...


Omlouvám se, jestli je dotaz moc hloupý, teprve se s podnikáním seznamuji. :-)


Děkuji za odpověď!

Offline

 

#2 2016-09-05 19:18:29

Zdena
Moderátorka

Re: Provozovna u lektorské činnosti

Jestliže lidé chodí za Vámi, tak byste měla mít ohlášenou provozovnu. Provozovna není povinná, můžete učit jen u klientů, nebo v jazykových školách. Pokud Vás nikdo neudá, tak se ŽÚ nedoví, že učíte doma.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB