Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, mám dotaz ohledně doložení praxe k řemeslné živnosti, ve které nejsem vyučen. Chci založit živnost na montáž chladících zařízení a potřebuji doložit rok praxe, protože jsem vyučen v příbuzném oboru. Problém nastává v tom, že jsem toto zaměstnání vykonával před 11 lety, kdy tento obor byl zařazen pod živnost montáž vyhrazených elektrických zařízení a tím pádem mám ve smlouvě zapsáno, že jsem pracoval jako elektromontér a ne jako montér chladících zařízení. Dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den. Zkuste kontaktovat bývalého zaměstnavatele a požádejte ho, aby Vám vystavil potvrzení, že jste vykonával činnost montéra chladících zařízení.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Bohužel jsem kontaktoval živnostenský úřad u nás v Plzni a na žádné potvrzení nebude brán zřetel. Bylo mi sděleno, že uznají praxi pouze když bude pozice zapsána v pracovní smlouvě. Tak nevím.
Uznání praxe je v kompetenci živnostenského úřadu. Navrhli nějaké řešení? Třeba odpovědného zástupce?
Asi mi nic jiného nezbyde. Existuje určitá lhůta po kterou budu muset mít odpovědného zástupce? Nebo ho budu muset mít po celou dobu podnikání? Děkuji.
Odpovědného zástupce musíte mít tak dlouho, dokud nezískáte potřebnou praxi. V tomto případě bych to viděla na 1 rok.