Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, snažila jsem se najít odpovědi na moje otázky, ale bohužel se mi to nepodařilo. Možná se snažíme hledat v jednoduché věci zádrhel, ale moc prosím o ujištění nebo naopak o vyvrácení mých domněnek:
Fyzická osoba (neplátce dph) má živnostenský list a uzavřenou smlouvu s firmou ze 3. země (Indie), že pro ni bude provádět v ČR Marketingovou činnost. Během roku fakturuje firmě částku v EUR + fakturuje za uskutečněné výdaje v Kč s přepočtem na EUR. Každý měsíc má 2 faktury. Účet má pouze v CZK.
Zatím ně napadá jen jednoduché řešení, že sečtu příjmy v Kč z banky a uplatním výdaje 60% a zdaním rozdíl.
A jen se chci zeptat, nemusím řešit nějaké kurzové přepočty - když příjmem jsou Kč a nemusím řešit, že je její firma z Indie?
Mockrát vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, pokud mu jsou úhrady připisovány na účet v CZK, tak má příjmy v Kč a není tedy co přepočítávat. Poskytnutím služby do 3. země se nestává plátcem DPH, ani identifikovanou osobou.