Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2016-02-27 13:27:35

Prochy75
Člen/ka

s.r.o. - taxislužba

Dobrý den,
Jelikož už provozuji jinou živnost, kde uplatňuji vysoký paušál. Rozhodl jsem se založit si taxislužbu jako sro neboť předpokládám vyšší náklady než jaké bych uplatnil paušálně. Moje podnikání by probíhalo tak, že bych ve firmě sro zaměstnal sám sebe. Za použití vlastního vozu bych si z sro vyplácel cestovní náhrady (3,7Kč za kilometr)+mzdu. Posud by to bylo v pořádku. Problém nastává v tom, že aby se auto mohlo použít pro taxislužbu musí být zapsáno v "evidenci vozidel taxislužby" kam ho musí zapsat dopravce (v tomto případě sro) a zároveň dopravce musí být buď vlastník nebo provozovatel daného vozidla.
Takže pro mě to znamená nechat napsat do technického průkazu vozu jako provozovatel sro. Znamená to, že se auto automaticky zařadí do obchodního majetku sro?? Pokud bude sro provozovatel ale auto nebude v obchodním majetku kdo bude platit pojištění, sro, nebo já jako vlastník?? Pokud sro, bude to pro ni náklad daňově uznatelný nebo ne??

Omlouvám se za tu kopu velice specifických otázek, ale už nevím koho jiného se zeptat.

Offline

 

#2 2016-02-28 16:39:34

Prochy75
Člen/ka

Re: s.r.o. - taxislužba

Tak se zeptam jinak. Pokud chci zamestnanci poskytovat nahradu za pouziti vlastniho automobilu a za pohonne hmoty, hraje roli, ze je to ridic z povolani?

Offline

 

#3 2016-03-07 17:38:47

Prochy75
Člen/ka

Re: s.r.o. - taxislužba

Tak si zase i sam odpovim. Roli to nehraje pouze se nebudou poskytovat nahrady za "pracovni cestu" ale nahrady za "cestu mimo pravidelne pracoviste" to je bud stanoveno v pracovni smlouve nebo Není-li v pracovní smlouvě sjednáno pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad, platí, že pravidelným pracovištěm je místo výkonu práce sjednané v pracovní smlouvě. Jestliže je však místo výkonu práce sjednáno šířeji než jedna obec, považuje se za pravidelné pracoviště obec, ve které nejčastěji začínají cesty zaměstnance za účelem výkonu práce. Pravidelné pracoviště pro účely cestovních náhrad nesmí být sjednáno šířeji než jedna obec.
Takze abych to ukoncil staci v pracovni smlouve vymezit pravidelne pracoviste a kdyz pojedu mimo nej nalezi mi nahrady.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB