Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2016-01-15 10:33:31

DPH pro SVJ

Dobrý den, paní Zdeno,
ozval se mi předseda SVJ pro které provádíme DDD služby /deratizace,desinfekce,desincekce/ že mu účtujeme špatně DPH, že máme účtovat s 15% sazbou. Pro různá SVJ již pracujeme již přes 20 let a nikdy jsem se s tímto nesetkala. V příl.2 Zákona o DPH naše služba není, napadlo mě ještě sociální bydlení, ale to také toto SVJ v žádném případě není, ale stejně jednalo by se pouze o stavební a montážní práce.
Můžete mi prosím poradit a hlavně zákon kde to  najdu, nebude to s ním jednoduché.
Děkuji a zdravím Lída

Offline

 

#2 2016-01-16 23:38:50

Zdena
Moderátorka

Re: DPH pro SVJ

Dobrý večer, paní Lído. Je to tak, jak píšete. Vaše služba není zařazena v příloze č. 2 ZDPH, ani se nejedná l stavební práce podle § 48 nebo § 49 ZDPH, takže musíte uplatnit základní sazbu. Příslušné zákony a paragrafy, ve kterých by se dala najít snížená sazba, nechť poskytne pan předseda SVJ, který se jí domáhá:-)

Hledala jsem na internetu a všechny firmy nabízejí tyto práce ve všech objektech pouze se základní sazbou. Na elektronickém tržišti jsem našla výsledek zadávacího řízení. MF ČR by určitě nepřistoupilo na základní sazbu,  kdyby bylo možné (alespoň v některých objektech) uplatnit sazbu sníženou.     
https://www.gemin.cz/index.php?m=contra … ate=CLOSED

Offline

 

#3 2016-01-18 08:41:18

Re: DPH pro SVJ

Děkuji moc, opět jste mi moc pomohla. Lída

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB