Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, zda je povinnost zaměstnavatele vést pro pracovníky na dohodu o provedení práce či činnosti povinnost vést evidenci pracovní doby. Vím, že je povinnost vést evidenci pracovní doby na zaměstnance v pracovním poměru, ale nevím, zda je povinnosti i na zaměstnance činné na základě dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce. Děkuji
Dobrý den.
Určitě ano. Samozřejmě vedete i Mzdové listy.
Jak jinak prokážete, kdy a jak dlouho pracoval a že "dohodář" nepřekročil stanovený limit?
Já evidenci vedu :-)
Dobrý den, pracuji na dohodu o provedení práce pět hodin denně, musím nadpracovat přestávku? Děkuji
Pokud zaměstnavatel rozhodne, že budete čerpat přestávku, tak si ji musíte nadpracovat. Přestávka v práci během směny není u DPP nutná, vizte ustanovení § 77 odst. 2 písm. d) zákoníku práce.
Dobrý den paní Zdeno, mám dotaz ohledně zaměstnanců na DPP,kteří jsou evidováni na ÚP. Od kdy platí novela zákona, že uchazeči o zaměstnání na ÚP nebudou moci pracovat na DPP.
Děkuji za odpověď.
Jarmila
Dobrý den, paní Jarmilo. Podle mého názoru není novela zákona o zaměstnanosti ještě účinná. Zatím ji nepodepsal prezident a nebyla vyhlášena ve Sbírce zákonů. Jestli jsem dobře četla, tak změna u DPP bude účinná 15. den od vyhlášení zákona.
Pracovníci na DPP, kteří budou mít uzavřenou dohodu ke dni nabytí účinnosti zákona, budou moci pracovat na DPP a přitom být v evidenci ÚP ještě následující 3 měsíce.
Paní Zdeno, děkuji za odpověď. Zjistila jsem, že prezident podepsal novelu v pátek 23.6.2017.
Zdravím. Jarmila
Dobrý den, děkuji za informaci. Ve Sbírce zákonů zatím nic.
Stránky: 1