Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-06-16 17:20:25

Míla10
Člen/ka

Kovy od 1.4.2015

Dobrý den, prosím o Váš názor . Firma nakupuje železo, z něho vyrobí mříže různých velikostí a fakturuje je odběrateli, který je dál prodává jako ochranné mříže zabraňující přístup do nebezpečné zóny stroje. Naše firma tyto mříže zařadila pod kód 7314 a fakturuje s PDP. Nyní odběratel nám tvrdí, že mříže mají být zařazeny do kódu 84313900 jako součást strojů a zařízení.
1) Je správné, že naše firma fakturuje s PDP ?
2) Jak by to dopadlo, kdyby jsme se s dodavatelem dohodli , že budeme fakturovat s DPH, my by jsme DPH odvedli, odběratel by na tom ale byl jak , kdyby to FÚ vyhodnotil jako PDP ? Naše firma by dostala pokutu za obcházení zákona ? Odběratel by v tom případě neměl nárok na odpočet ? Vím, že nejjednoduší by bylo využít § 92 písm.f, odst. 2 zák. o DPH. ALE . Problém je v tom, že obě firmy mříže evidují v kusech a PDP se vykazuje v kilech a naše  programy toto nezvládají. A navíc těch typů mříží je mnoho.
Děkuji za odpověď Míla

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB