Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » přenesení daňové povinnosti

#1 2015-06-10 20:45:26

stamarh
Člen/ka

přenesení daňové povinnosti

Dobrý den. Prosím o radu k danému tématu. Firma plátce DPH  zhotovila nádrž na kapalinu. Tuto nadrž jsem opláštil plechem. Jsem rovněž plátce DPH. Myslím si, že jsem provedl část práce na výrobku a tím pádem nebudu fakturovat režimu přenesené povinnosti. Protože  tato zakázka byla rozsáhlá, zadal jsem část práce kamarádovi který je plátce DPH. Bude  mi vystavovat fakturu s DPH nebo v režimu přenesené povinnosti ? Děkuji Za odpověď  Staňa

Offline

 

#2 2015-06-11 16:37:41

Zdena
Moderátorka

Re: přenesení daňové povinnosti

Vidím to stejně. Poskytl jste službu a tím pádem nebudete fakturovat v režimu přenesení daňové povinnosti. Kamarád také bude fakturovat s daní.

Offline

 

#3 2015-06-12 14:53:52

stamarh
Člen/ka

Re: přenesení daňové povinnosti

Děkuji moc za radu.

Offline

 

#4 2015-08-03 14:01:27

miran
Člen/ka

Re: přenesení daňové povinnosti

Dobrý den,

chci se prosím Vás zeptat. Mám krátce živnost v oboru kovoobráběčství a NEJSEM plátce DPH. Dnes jsem poprvé na firmu vracel ocelový odpad do sběrny. Podle nového nejdou peníze na ruku, ale musím vystavit fakturu a poslat jim ji. Ale, řekli mi, že je to v přenesené dani. Částka je bez DPH. Nikdy jsem se s tímto nesetkal. Co s tím mám prosím Vás dělat? Něco jsem tu vyčetl, že neplátci se musí vystavovat faktura s DPH. Mám tedy vypsat fakturu na tuto částku bez DPH a jako neplátce dál neplatím nebo mi musí vystavit oni fakturu klasicky s DPH?


Děkuji za radu.

           Mira

Offline

 

#5 2015-08-04 23:36:25

Zdena
Moderátorka

Re: přenesení daňové povinnosti

Nic s tím nedělejte a vystavte stejnou fakturu, jakou vystavujete jiným odběratelům (na částku bez DPH). Nejste plátcem DPH, takže se Vás žádná přenesená daň netýká.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » přenesení daňové povinnosti

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB