Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-09-10 22:14:40

Jirka.s
Host

Daňová evidence bez bankovního účtu

Dobrý den,
nedávno jsem začal s podnikáním a s vedením daňové evidence nemám žádné zkušenosti. Finančnímu úřadu jsem neuvedl žádný účet používaný pro podnikání ( ze zákona nevyplývá že by takový účet musel být) a tak mě zajímá, zda a jak je možné zaúčtovat příjem z proplacené faktury, který mi přijde jako platba na můj osobní účet. Je možné vystavit fakturu splatnou na osobní účet a pak peníze nějak zaúčtovat do daňové evidence jako hotovost? Je nutné zákazníkovi vydat nějaký doklad a jaký?

Předem děkuji za odpovědi a objasnění problematiky.

 

#2 2008-09-13 20:25:18

Zdena
Moderátorka

Re: Daňová evidence bez bankovního účtu

V daňové evidenci nemusíte sledovat hotovost, ani peníze v bance, stačí uvádět příjmy a výdaje a je jedno, zda byly v hotovosti, nebo bankovním převodem. Obecně o daňové evidenci:
http://www.jakpodnikat.cz/danova-evidence.php
Jeden z možných způsobů, jak vést DE:
http://www.jakpodnikat.cz/neplatce-dph-navod.php
Je možné vystavit fakturu s bankovním spojením na váš soukromý účet. Do DE bych zapsala ke dni úhrady pouze jako příjem z podnikání, třeba s poznámkou o úhradě na osobní účet. Zákazníkovi už nemusíte vydávat žádný další doklad, má vaší fakturu a jako doklad o úhradě faktury mu slouží výpis z jeho běžného účtu.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB