Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-03-05 11:59:59

ŠárkaP
Člen/ka

Sponzorský dar pro podnikatele

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda ajko podnikatel mohu přijmout sponzorský dar a jak to případně udělat v účetnictví. Klientka si u mě zaplatila službu, kterou nakonec nemohla využít a byla by ráda, kdybych jí nevyužitou částku napsala jako sponzorský dar, který by si odečetla z daní. Mě to ale přijde nesmyslné.

Offline

 

#2 2015-03-06 00:14:29

Zdena
Moderátorka

Re: Sponzorský dar pro podnikatele

Jste poskytovatelem zdravotních služeb, provozujete školy a školská zařízení, provozujete zařízení pro toulavá nebo opuštěná zvířata, pečujete o jedince ohrožených druhů živočichů?
Jste poživatelkou invalidního důchodu (nebo jste jí byla ke dni přiznání starobního důchodu) a klientka vám přispěla na zdravotnické prostředky nejvýše do částky nehrazené zdravotními pojišťovnami nebo na zvláštní pomůcky podle zákona upravujícího poskytování dávek osobám se zdravotním postižením nejvýše do částky nehrazené příspěvkem ze státního rozpočtu a na majetek usnadňující těmto osobám vzdělání a zařazení do zaměstnání? Pokud ne, tak si klientka neodečte z daní nic.

Jako podnikatel můžete přijmout dar. Pokud nepůjde o dar osvobozený od daně (péče o toulavá nebo opuštěná zvířata, péče o ohrožené živočichy, nutno použít k provozu zařízení), tak jej zdaníte jako kterýkoliv jiný příjem (jako kdyby si zaplatila službu).

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB