Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » odpočet dph za období před vznikem podnikání

#1 2014-12-05 15:04:37

Kvetiinka
Člen/ka

odpočet dph za období před vznikem podnikání

Dobrý den paní Zdenko,
prosím Vás moc o radu. Může si podnikatel uplatnit nějak zpětně odpočet dph u nákupu například vybavení restaurace? Například měsíc před vznikem svého podnikání a zároveň plátcovství? A jak je to s opravami například střechy budovy kde je samovyměření? V tu chvíli plátce dph vystaví doklad s dph a je možné potom když se podnikatel zaregistruje k dph to nějak zpětně změnit? To asi ne, že? S tím si vůbec nevím rady. Když už je jednou doklad vystaven s dph pro neplátce? Vím že takovýto podobný odpočet jde udělat zpětně u majetku a zásob 12 měsíců zpětně maximálně, ale jinak asi nic, že?
Moc děkuji.
K.

Offline

 

#2 2014-12-05 23:43:10

Zdena
Moderátorka

Re: odpočet dph za období před vznikem podnikání

Dobrý den, pokud jde o vybavení restaurace např. nádobím, spotřebiči, volně stojícím nábytkem atd., stačí přečíst předchozí příspěvek:
http://diskuse2.jakpodnikat.cz/viewtopic.php?id=14057
Může uplatnit i z dokladů přijatých před zahájením činnosti. Daňové doklady musí být od plátce DPH, DUZP max. 12 měsíců před datem registrace.

Daňový doklad za opravu střechy je správně vystaven s daní, nelze jej změnit, ani k tomu není důvod. Čí je střecha, nového plátce? Jestli si chcete uplatnit nárok na odpočet, tak pročtěte zápis z jednání KV KDP z 18. 3. 2009,
str. 38 - 42:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/ … 032009.pdf

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » odpočet dph za období před vznikem podnikání

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB