Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-10-12 18:31:03

JirkaV
Člen/ka

Vedlejší činnost a daň z přijmu

Dobrý den,

Rád bych si ujasnit co mě čeká v prvním roce mého vedlejšího přijmu na ŽL. Pokud tomu dobře rozumím, tak slevu na poplatníka podá můj zaměstnavatel. Je zde nějaká hranice 63 000, ale opět pokud to chápu správně, stanovuje hranici od od budu nucen platit zálohy na daň z přijmu. Tato hranice se počítá na příjmy po odečtení paušálních nákladů ve výši 60% nebo z celkového obratu.

Svoji činností vydělat cca 100 000kc, náklady budu podávat paušálně. Kolik cca budu platit FU? A jaká je hranice od které budu muset platit i zálohy na zdravotní pojištěni?

Děkuji za informace

Offline

 

#2 2014-10-12 22:35:25

Zdena
Moderátorka

Re: Vedlejší činnost a daň z přijmu

Zaměstnavatel nebude podávat žádnou slevu na poplatníka, s největší pravděpodobností si sám podáte daňové přiznání (při příjmu z podnikání nad 6.000,- Kč za rok).

Informace k zálohám na daň z příjmů najdete zde:
http://www.jakpodnikat.cz/zalohy-dan-z-prijmu.php

Hranice cca 63 tisíc se vztahuje k povinné účasti na důchodovém pojištění OSVČ. Více zde:
http://www.jakpodnikat.cz/socialni-poji … innost.php
http://www.jakpodnikat.cz/socialni-poji … y-zisk.php

Jako zaměstnanec nemusíte platit zálohy na zdravotní pojištění. Pojistné (6,75% zisku) zaplatíte 1 x za rok na základě Přehledu o příjmech a výdajích OSVČ.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB