Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-09-30 13:04:08

iambenny
Člen/ka

Paušál a vklad podnikatele

Dobrý den, mám paušální výdaje a potřeboval bych na podnikatelský účet vložit peníze - musím hotově nebo klidně od známého přes bankovní účet?

Aby pak nebyly problémy u případné kontroly, že jsem to měl uvést jako příjem (vím, že to neovlivňují daň. základ). Jelikož mám paušál, tak vedu v Excelu - Evidence příjmů a pohledávek. Tam by se to mělo objevit nebo ne, popř. jak to označit?

Díky moc za odpověď.

Offline

 

#2 2014-10-01 23:50:20

Zdena
Moderátorka

Re: Paušál a vklad podnikatele

Jestli je možný vklad hotovosti na pobočce (nemáte účet u internetové banky), tak bych raději volila vklad. Peníze samozřejmě mohou přijít i přes bankovní účet známého, případná kontrola by se však mohla zajímat, zda se nejedná o příjem podnikání. Vzhledem k tomu, že máte paušál, bych kontrolu neočekávala. Vklad na účet bych do evidence příjmů nezapisovala. Pokud zapíšete, tak jako nedaňový příjem.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB