Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » Přefakturace práce v Německu

#1 2014-08-19 08:49:50

nigrinova
Člen/ka

Přefakturace práce v Německu

Dobrý den,
prosím Vás jak to bude s DPH v tomto případě? Živnostník A bude fakturovat montážní práce v Německu, německé firmě, v EUR (jedná se o práci, na které se podíleli živnostníci A,B,C). Z Německa mu přišly peníze na český účet přepočtené už na koruny. Živnostník A by teď potřeboval přefakturovat podíly z dané částky živnostníkům B a C. Jak udělat správě faktury od živnostníka A těm dalším dvěma (B a C)? Jako přefakturace práce v Německu s nulovou DPH a v českých korunách? Potom v přiznání k DPH bude toto na kterém řádku?
Mockrát děkuji za odpověď a vyjasnění problému

PS: snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak upřesním pokud byste potřebovala. Ještě jednou díky

Offline

 

#2 2014-08-19 23:55:27

Zdena
Moderátorka

Re: Přefakturace práce v Německu

Montážní práce byly službou spojenou s nemovitostí?

Neměli by spíše živnostníci B a C fakturovat živnostníkovi A?

Offline

 

#3 2014-08-20 07:21:44

nigrinova
Člen/ka

Re: Přefakturace práce v Německu

Jedná se o službu spojenou s nemovitostí (montáže a demontáže antén pro posilování signálu na stožárech, střechách apod.)

Jasně máte pravdu B a C budou fakturovat A, sem to přesně otočila. Omlouvám se, ale hrozně sem pospíchala a dotaz sem si po sobě nepřečetla.

Offline

 

#4 2014-08-20 13:11:52

Zdena
Moderátorka

Re: Přefakturace práce v Německu

Živnostník A poskytl službu spojenou s nemovitostí, která se nachází mimo tuzemsko. Místo plnění je v Německu, kde je třeba řešit případné povinnosti ohledně odvodu DPH (možná lze přenést daňovou povinnost na objednatele). Živnostník A bude fakturovat německé firmě bez české daně, v přiznání k DPH vykáže tuto službu na řádku 26.

Stejným způsobem budou postupovat živnostníci B a C, kteří budou fakturovat své služby živnostníkovi A. Poskytli mu službu spojenou s nemovitostí s místem plnění v Německu. Mohou fakturovat v korunách.

Offline

 

#5 2014-08-21 10:40:54

nigrinova
Člen/ka

Re: Přefakturace práce v Německu

Mockrát děkuji. Přesto mě ale ještě napadá jeden dotaz - živnostníci B a C je vykážou na ř.č. 26 (zrovna tak i živn. A když vykaturuje službu německé firmě). Ale živnostník A bude mít od B a C přijaté faktury na služby v Německu a ty vykáže v přiznání k DPH kde? Nebo už se tam nikde nepromítnou?

Offline

 

#6 2014-08-21 16:50:36

Zdena
Moderátorka

Re: Přefakturace práce v Německu

Přijaté faktury od živnostníků B a C se v přiznání k DPH u živnostníka A nepromítnou. Do přiznání uvádíte přijatá zdanitelná plnění s místem plnění v tuzemsku, abyste si z nich uplatnila nárok na odpočet. Z přijatých plnění s místem plnění mimo ČR si nemůžete uplatnit nárok na odpočet (daň vybral jiný stát, vrácení můžete požadovat jen po tomto státu) takže je v ČR do přiznání neuvádíte.

Offline

 

#7 2014-08-21 21:26:03

nigrinova
Člen/ka

Re: Přefakturace práce v Německu

Ještě jednou děkuji za Váš čas! Je to naprosto jasné, jen sem si to potřebovala potvrdit.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » Přefakturace práce v Německu

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB