Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-04-24 11:18:37

Dvoracekma
Člen/ka

Změna vozidla v průběhu 2013 za LPG

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu.

V roce 2013 jsem využíval do poloviny dubna vůz, za který jsem platil silniční daň (250 Kč/ měs.) silniční daň mám zaplacenou (leden, únor, březen).
V polovině dubna 2013 jsem vůz prodal a pořídil si vůz, který jsem okamžitě po koupi nechal přestavět na LPG (BA 95 B+ LPG), s tím, že bych měl být osvobozený (100%) od silniční daně?
Od té doby jsem uplně silniční daň vypustil a neřešil, samozřejmě jsem zapoměl i na přiznání k silniční dani, FU mě kontaktoval telefonicky, zda budu podávat přiznání k silniční dani.

Souhrn:
Silniční daň 2013 zaplaceno: leden, únor, březen
V polovině dubna změna vozidla (koupě) a přestavba na LPG.

Nyní tedy mám zajít na FU podat přiznání k silniční dani s pokutou za pozdní odevzdání, přiznání má obsahovat "Leden - březen vůz č. 1 - zaplaceno 750 Kč" "Duben-Prosinec vůz č. 2 - zaplaceno 0 Kč (LPG)"?
Jak to bude s přiznáním v.r. 2014, jsem povinen podávat přiznání k SD i případě vozu s LPG, pokud ne, musím se od SD odhlašovat?

Offline

 

#2 2014-04-24 16:46:39

Marie66
Člen/ka

Re: Změna vozidla v průběhu 2013 za LPG

Dobrý den.

Za rok 2013 jste byl povinen podat Přiznání k SD - platil jste přece zálohy.
Nyní byste tedy měl odevzdat řádné přiznání, ve kterém budou zahrnuta obě vozidla.
První řádek bude obsahovat první vozidlo s SPZ a příslušným počtem měsíců.
Druhý řádek bude obsahovat druhé vozidlo a zohledníte slevu na dani (kvůli LPG) podle §3/f/3.
Pokud jste nové vozidlo (před přestavbou) vůbec nepoužíval ke své ekonomické činnosti, bude Vaše daňová povinnost k tomuto vozidlu nula. Určitě ale doložte Fú spolu s Přiznáním k SD i kopii velkého Technického průkazu - doklad o přestavbě na LPG.

Používáte-li automobil pro podnikání, registraci k SD bych na rok 2014 nerušila. Sice máte povinnost podávat Přiznání, ale neplatíte žádné zálohy a po uplatnění slevy bude nulové.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB