Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-04-19 11:31:00

bartor3
Člen/ka

Hranice výdělku 15tis bez daně?

Dobrý den,

chtěl bych si založit živnost a soustavně podnikat, ale bojím se, že se třeba neuchytím a budu zase svou živnost po třech měsících nucen zrušit. Jelikož je to dost papírování zajímalo by mě, jestli se dá nějak začít podnikat bez živ. listu, jedná se nakoupení a prodej zboží, někde jsem četl o hranici 15 000, ale nevím jestli to platí i pro tohle. Prostě si to na 2-3 měsíce zkusit a kdyby to nešlo tak přestat, kdyby jsem se chytl tak vyřídit živ. list, zp a sp.

Mockrát děkuji.

Offline

 

#2 2014-04-21 23:56:41

Zdena
Moderátorka

Re: Hranice výdělku 15tis bez daně?

Hranice ročního příjmu do 15 tis. platí jen pro posouzení, zda jste povinen podat daňové přiznání. Opakované nákupy a prodeje zboží jsou považovány za živnostenské podnikání, není tu žádný finanční limit. Živnostenské oprávnění a přihlášení na ZP a OSSZ byste si měl vyřídit hned při zahájení činnosti.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB