Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-04-03 21:43:04

johnxx
Člen/ka

Vyůčtování km na faktuře

Mám čerstvě ŽL, přihlásil jsem se k silniční dani, osobní auto není v majetku, je využíváno jak soukromě, tak i pracovně, pro firmu udělám práci, za kterou mi zaplatí a zároveň mi zaplatí náhradu za km (11 kč). Jak mám vystavit fakturu? Provedená práce tolik, cestovné 100 km 1110 Kc? Nebo muzu to dat jen do te jedne polozky provedena prace (prace+km) a vysledna cena?

Offline

 

#2 2014-04-05 19:04:43

Zdena
Moderátorka

Re: Vyůčtování km na faktuře

Můžete dát do jedné položky.

Offline

 

#3 2014-04-13 19:12:17

johnxx
Člen/ka

Re: Vyůčtování km na faktuře

Jak pak vyůčtuji náhrady za používání vozidla do nákladů? Vedu si knihu jízd, ale jen na pracovní cesty, soukromé nezaznamenávám, dělám to takto dobře?

Offline

 

#4 2014-04-14 19:00:13

Zdena
Moderátorka

Re: Vyůčtování km na faktuře

Pokud auto není zařazeno v obchodním majetku, tak stačí evidence pracovních cest, soukromé jízdy nemusíte zapisovat. Evidence by měla obsahovat minimálně tyto údaje: datum jízdy, cíl jízdy, účel jízdy, ujeté kilometry. Dále údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých kilometrů k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).

Náhrady za používání vozidla najdete zde: http://www.jakpodnikat.cz/prumerne-ceny-phm.php

Pokud by pro Vás bylo finančně výhodnější uplatnit paušální výdaj na dopravu, tak nemusíte vést knihu jízd a můžete si uplatnit krácený paušální výdaj 4.000,- Kč/měs. Více zde: http://www.jakpodnikat.cz/pausalni-vydaje-auto.php

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB