Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2014-03-15 07:53:39

romča
Člen/ka

Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

Plátce DPH,tesař, pravidelně kupuje pernamentku na hokejová utkání -  2 pernamentky - cena je kolem 10000,- za 1 pernamentku na sezónu. Lzde dát do nákladů zakoupení pernamentky - tedy si tím snížit daňový základ, a promítne si i do základu pro výpoočet pro sociální a zdravotní pojištění a co DPH - uplatnit??
A ještě jeden dotaz - lze dát do nákladů zakoupení pračky, televize??
Děkuji moc za odpověď.

Editoval romča (2014-03-20 20:46:47)

Offline

 

#2 2014-03-20 20:47:26

romča
Člen/ka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

prosím, vážně mi někdo neporadí?  moc dík za odpověď.

Offline

 

#3 2014-03-20 22:43:31

Zdena
Moderátorka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

Slouží mu pračka, televize a návštěva hokejových utkání k dosažení, zajištění a udržení příjmů? Pokud ano, tak si je může uplatnit do výdajů a tím si sníží i vyměřovací základy pro výpočet SP a ZP.

Použil přijatá zdanitelná plnění k uskutečnění svých ekonomických činnosti? Pokud ano, tak si může uplatnit nárok na odpočet DPH.

Co obhájí, to bude mít.

Offline

 

#4 2014-03-21 08:19:39

romča
Člen/ka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

asi špatně podaná otázka - Váš osobní názor? dá se to obhájit? pernamentky - např. navazování kontaktů? pozvání obchodního partnera na hokejový zápas? nebo raději nad tím mávnout rukou a do nákladů nedávat - jedná se i o DPH. televize, pračka - praní pracovního oblečení ? pračka je ale umístěná v bytové jednotce. Prosím, moc v tom neumím chodit, poraďte ze života. díííík

Offline

 

#5 2014-03-21 10:21:16

Marie66
Člen/ka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

Dobrý den.
Hlavní ekonomická činnost OSVČ je tesař. Podle mého názoru neobhájí nic z popsaného.
Nechci být zlá, ale jak prokáže, že si sjednal zakázku zrovna na hokejovém zápase (on tam nebyl kvůli hokeji?) nebo že tam obchodního partnera "za odměnu" pozval? Proč nedá obchodnímu partnerovi propisku, klíčenku, kalendář s logem své firmy?
Na co potřebuje tesař k výkonu své činnosti televizi? Určitě bez problémů "znákladuje" a uplatní DPH  u počítače, možná i fotoaparátu (aby si zdokumentoval svoji odvedenou práci pro případ dalšího sporu), ale u TV bych fakt neměla odvahu.
Pračka - ano, každý musí prát nějaké pracovní oblečení, ale pro uznatelný náklad na koupi pračky by musel zřejmě prát zaměstnancům, ale nejsem si jistá :-(.

Nechtěl by si třeba uplatňovat jako náklad i novou postel, aby měl kde odpočívat po práci nebo naopak  povzbuzující medikamenty, aby mohl pracovat 24 hod denně a 7 dní v týdnu?(to byl vtip samozřejmě)

Jednou jsem slyšela názor, že každý výdaj lze uplatnit....., ale někdy jen do první daňové kontroly :-)

Omlouvám se za skepsi, ale mám zkušenost, že si jednatel s.r.o. neobhájil náklady na vědu a výzkum a vůbec se nejednalo o jakoukoliv věc do domácnosti - doplácel na dani z příjmu 28 000,-Kč, naštěstí nebyl tenkrát plátce DPH.
Tož tak nejak.

Offline

 

#6 2014-03-21 11:51:56

romča
Člen/ka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

Paní Marie, dík za názor ze života, takhle nějak jsem tušila, že to bude, vtípek typu ...., ale jen do první daňové kontroly....... zcela chápu, přesně tak to je a tento názor také zastávám, ale abych měla jistotu, že fakt ne, potřebovala jsem alespoň takto prokonzultovat,....pěkný jarní den :-)

Offline

 

#7 2014-03-23 20:31:45

Zdena
Moderátorka

Re: Lze dát do nákladů pernamentky např. na hokejová utkání??

Můj osobní názor? S trochou štěstí by mohl ukecat část výdajů na pořízení pračky na praní svých pracovních oděvů. Ale pračku má umístěnou v bytě, takže bude obtížně obhajovat či prokazovat poměr jejího využití pro pracovní a soukromé účely. Permanentku a televizi snad ani nemá smysl komentovat:-)
Páni podnikatelé mají občas kreativní nápady. Například uplatnit do výdajů chůvu, která to navíc dělá na černo, nebo pokutu za rychlou jízdu, vždyť ji dostali při pracovní cestě:-)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB