Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Zaměstnání
  •  » Potvrzení o zdaň. příjmech u dvou zaměstnavatelů současně

#1 2014-02-19 15:59:36

derio
Člen/ka

Potvrzení o zdaň. příjmech u dvou zaměstnavatelů současně

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Teprve teď ze zaměstnankyně vypadlo, že za rok 2013 u dvou zaměstnavatelů současně podepsala prohlášení (růžovku :-))). Samozřejmě to nenahlásila, prohlášení u nás podepsala. Jak se teďka mám zachovat při vyúčtování daně ze závislé činnosti?

Pak ještě mám problém se zaměstnancema z Ukrajiny. Jsou v pracovním poměru od srpna 2013, ze mzdy jim uplatňuji slevu na poplatníka (podepsali prohlášení). Nejsem schopná z nich dostat, jestli zde mají trvalý pobyt. Na základě dokumentů co mám k dispozici, mají pronajatý byt v ČR a OSSZ jim přidělila rodné číslo. Nevím jak jim mám udělat roční zúčtování, nebo je mám radši poslat na FÚ s potvrzením o zdaň. příjmech.

Děkuji za radu

Offline

 

#2 2014-02-21 22:13:35

Zdena
Moderátorka

Re: Potvrzení o zdaň. příjmech u dvou zaměstnavatelů současně

Zaměstnankyni bych vystavila potvrzení o výši příjmů a sražených zálohách, ať si sama podá daňové přiznání.

Jestliže nevíte, kde mají Ukrajinci středisko osobních zájmů, ani si nevyřídili na FÚ potvrzení o daňovém domicilu, tak bych jim též vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech, ať si sami podají daňové přiznání.

Offline

 
  • Index
  •  » Zaměstnání
  •  » Potvrzení o zdaň. příjmech u dvou zaměstnavatelů současně

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB