Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-11-27 14:52:18

dája
Člen/ka

zaokrouhlování vydaných faktur

Dobrý den, mám dotaz k zaokrouhlování částek na vydaných fakturách. Řeším spor s autorem programu,který tvrdí,že program vždy zaokrouhluje nahoru. Tedy když vyjde částka 150,02 Kč, pak na faktuře je částka 151,--Kč. Pro úhradu fa na účet bych asi nechala 150,02 Kč, ale co , když toto zasílám na dobírku? Proč by mi měl zákazník platit skoro o korunu více. Jsou vlastně nějaká pravidla pro zaokrouhlení. ???Mám dojem, že je v tom docela nejednotný názor. Moc děkuji předem za odpověď. Dája.

Offline

 

#2 2013-11-27 20:23:43

Marie66
Člen/ka

Re: zaokrouhlování vydaných faktur

Dobrý den.
Podle mého názoru není nutné se s tímto "trápit". Já mám spoustu dodavatelů, kteří zaokrouhlují ne celou korunu nahoru - jak píšete. Správný SW by měl i toto zaokrouhlení rozdělit na DZ a DPH (haléřové položky).
Já jsem se k tomuto způsobu přiklonila poté, co mi několik odběratelů zaplatilo (i na Bú) pouze celé koruny a desetiny haléřů nikoliv. V mém případě třeba řeknou, že zaplatí hotově, ale nakonec se rozmyslí a chtějí poslat částku na účet a opačně. Tak jsem se rozhodla, a všechny DD bez ohledu na způsob platby, mi SW zaokrouhluje nahoru. Ať zákazníci platí jak chtějí, hlavně ať zaplatí! Já myslím, že takové zaokrouhlení na celou korunu nikoho nezruinuje :-).

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB