Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-09-26 14:57:21

johhan
Člen/ka

Pouhé DRŽENÍ domény - ?

Dobrý den,

mám jednoslovnou českou doménu. Doména (bez koncového .cz) je současně registrovanou známkou několika různých zahraničních výrobců - samozřejmě každý z nich jen pro svůj obor.
(před časem jsem se koukal na ÚPV a registraci v ČR tam měli tři zahraniční firmy)
Pozn.: Doménu mám z doby, kdy jsem prodával (legálně, oficiálně) zboží jednoho z těch výrobců...

A teď dotaz:
Může mi některý z těch držitelů ochranné známky doménu (soudní cestou, ...) vzít, pokud na doméně již nemám spuštěnu žádnou prezentaci, prostě tu doménu nepoužívám, pouze ji mám registrovánu?

A pokud ano: který z nich? (dřívější záznam v českých ochranných známkách? kdo bude dřív žalovat? ...?)

Moc dík
Honza

Offline

 

#2 2013-10-03 13:43:15

renesas
Člen/ka

Re: Pouhé DRŽENÍ domény - ?

Milý Honzo, v právním státě ti doménu vzít nemůžou, ani když na webu kam tvoje doména směřuje, nemáš žádný obsah. Avšak, jistě chápeš, že Česká republika má do právního státu velmi daleko a jak jistě víš ze sdělovacích prostředků, Česká republika je taková zkorumpovaná zemička v srdci Evropy. Žalovat nemusí nikdo, prostě stačí, když ten komu se zalíbí tvoje doména, dá na vhodném místě nějaký bakšiš a doménu ti odeberou a nebudou se tě vůbec ptát, dost možná ti to ani neřeknou, že ti doménu odebrali. Prostě postup bude stejný jako v nějaké zemi v centru Afriky. Chápeš to?  :)

Editoval renesas (2013-10-03 13:43:55)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB