Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Živnosti
  •  » vedení skupinového cvičení jako vedlejší pracovní činnost...

#1 2013-09-09 21:30:27

furky
Člen/ka

vedení skupinového cvičení jako vedlejší pracovní činnost...

Dobrý den, prosím o radu...

1) jakou si vybrat vhodnou živnost - na HPP pracuji jako fyzioterapeut ve zdravotnickém zařízení a jednou týdně vedu hodinu cvičení na velkých míčích ve sportovním studiu. Provozovatelka studia se mnou nechce uzavřít dohodu o provedení práce, ale byla by raději, kdybych pracovala na ŽL - vedlejší činnost. Mohu si jakožto fyzioterapeut vybrat živnost Provozování masážních a regeneračních služeb a pod touto vést výše uvedené cvičení?

2) mám trochu obavy, zda to pro mě nebude spíš "prodělečný podnik" ... nečekám žádný velký zisk - podle předešlých zkušeností předpokládám že mé příjmy můžou být kolem 13 tisíc korun za rok a z toho cca 10 tisíc zaplatím za pronájem tělocvičny. Nemůže se stát, že na zdravotním pojištění budu muset doplatit tolik, že dokonce prodělám? Nemám raději trvat na dohodě o provedení práce?

Děkuji za radu AF

Offline

 

#2 2013-09-21 22:34:58

Zdena
Moderátorka

Re: vedení skupinového cvičení jako vedlejší pracovní činnost...

2) Pokud pracujete na HPP, tak budete odvádět zdravotní pojištění z rozdílu příjmů a výdajů (nemusíte platit minimální pojistné jako živnostníci, kteří pouze podnikají), z tří tisíc byste zaplatila pojistné 203,- Kč. I při takto nízkém zisku budete mít spoustu papírování. Budete muset podat daňové přiznání a přehledy o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovnu a pro OSSZ. Pokud tato podání nezvládnete sama, není to zrovna jednoduché, tak si budete muset zaplatit účetní a ze zisku Vám asi nic moc nezbude. Raději trvejte na uzavření dohody o provedení práce.

Offline

 
  • Index
  •  » Živnosti
  •  » vedení skupinového cvičení jako vedlejší pracovní činnost...

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB