Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-07-03 19:36:01

IvoBartoš
Člen/ka

statut: rodičovská

dobrý den, pracuji na pracovní smlouvu a současně beru rodičovský příspěvek, po konfliktu s vedoucím chci nastoupit ihned na rodičovskou dovolenou nebo dát výpověď.
Dotaz bude znít hloupě, ale v tomto státě mám pocit je možné už všechno..je možné, že budu brát rodičovský příspěvek a současně podporu v nezaměstnanosti a že úředník ÚP mi bude marně shánět práci nejlépe v noci a v režimu dlouhého a krátkého týdne, abych se mohl střídat v péči o 10ti měsíční dítě? zřejmě pouze rodičovská s možností neomezeného výdělku, jinak by to byl už kocourkov...

Editoval IvoBartoš (2013-07-03 19:44:54)

Offline

 

#2 2013-07-03 19:41:16

IvoBartoš
Člen/ka

Re: statut: rodičovská

ještě jeden dotaz: pokud se sejde v jeden den snaha zaměstnavatele o okamžitou výpověď z důvodu vytýkacích dopisů, jde o několi pozdních příchodů pouze v rámci 1 minuty a současně žádost o rodičovskou dovolenou, který dokument dostane přednost? podle mě žádost, která nejde odmítnout, výpověď mám právo řešit s právníkem...???

Offline

 

#3 2013-07-04 19:19:01

Zdena
Moderátorka

Re: statut: rodičovská

Pokud pobíráte rodičovský příspěvek, tak nemůžete být v evidenci úřadu práce. V době pobírání rodičovského příspěvku můžete mít neomezený přivýdělek, jak uvádíte.

Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem z důvodu několika pozdních příchodů nevidím jako reálné. Pokud jde o výpověď (poběží výpovědní doba) na základě vytýkacích dopisů, tak tu zaměstnavatel může dát. Nevím, jak se postupuje, když se v jeden den sejde snaha zaměstnavatele dát výpověď a žádost zaměstnance o poskytnutí rodičovské dovolené. V každém případě máte právo řešit svoji záležitost s právníkem.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB