Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-05-29 22:10:03

luihui
Člen/ka

Jakou pracovní smlouvu použít?

Mám otázku ohledně toho jakou smlouvu použít.
Jedná se o toto: Existují servery,kde se zaregistrujete a oni vám pak posílají emaily, na které když kliknete, tak se vám přičtou peníze.Většinou to nejsou veliké částky. Ale co kdyby se za jeden email platilo více a denně by jich mohlo být třeba 100. Nebo by se mohlo měsíčně vydělat například 10 000 Kč. Jaká dohoda by se musela použít na takovýto typ "práce"? Jelikož se nejedná o žádnou dohodu o provedení práce, ale čistě jen o vydělání peněz, co by muselo být vypsáno abych mohl získat vydělané peníze? Nebo je možné , že by se nebylo potřeba nic sepisovat do určitého limitu?

Offline

 

#2 2013-06-04 13:44:48

luihui
Člen/ka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

pomůže někdo?

Offline

 

#3 2013-06-04 23:45:42

Zdena
Moderátorka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Zadejte si do vyhledávače heslo KLIKAČKY a čtěte zkušenosti, ne reklamu.
Nemusíte nic sepisovat. Pokud budete takto vydělávat soustavně (opakovaně), tak se stáváte osobou samostatně výdělečně činnou se všemi povinnostmi vůči živnostenskému úřadu, finančnímu úřadu, správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně.

Offline

 

#4 2013-06-05 19:37:10

luihui
Člen/ka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Takže pokud bych vlastnil internetový portál který by vyplácel za klikání, nebo zobrazování reklamy, tak sám  nemusím danit žádný takovýto výdaj? stačí jen zapsat si je do výdajů?
Jenže v tom případě je zapotřebí aby uživatel vlastnil ŽL, je možné zaměstnat uživatele na dohodu ?

Offline

 

#5 2013-06-05 21:30:46

Zdena
Moderátorka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Nezdaňují se výdaje, ale příjmy. Pokud budete mít takovýto portál, tak předpokládám, že budete mít příjmy z reklamy. Vyplacené částky budou výdajem. Uživatele můžete zaměstnan na dohodu, ale v praxi si dost dobře neumím představit, jak uzavírám se stovkami užibatelů písemné dohody o provedení práce.

Offline

 

#6 2013-06-05 22:10:40

luihui
Člen/ka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Ano bylo by to tak. Vlastnil bych tento internetový portál. Příjmy pro mě by byly od firem které by chtěli propagovat svoji reklamu.Tudíž , na mě by bylo danit tyto příjmy. Danil bych celkovou cenu?
Uvedu příklad:
Někdo si u mne zažádá o reklamu (např 5000,- za jedno zobrazení 1 Kč , tzn 5000 uživatelů). 0,5 Kč půjde uživateli a mě zbylých 0,5 Kč. Celkem si vydělám 2500,- a 5000 uživatelů celkem také 2500,- .Teoreticky si tyto peníze vydělám až dojde k zobrazení všem uživatelům.Prakticky si je vydělám hned po přijetí platby. Jak v takovémto případě danit ? A jakou formou se musí evidovat ?

Offline

 

#7 2013-06-05 22:36:53

Zdena
Moderátorka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Přijetí platby je daňový příjmem. Výplaty jednotlivým uživatelům jsou daňovými výdaji. Předpokládám, že úhrady budou probíhat bezhotovostně, takže příjmy i výdaje podložíte výpisem z účtu. Budete zdaňovat rozdíl příjmů a výdajů.

Způsob vedení evidence není stanoven žádným předpisem. Můžete zvolit takovou evidenci, jaká Vám bude vyhovovat, stačí jednoduchá tabulka v Excelu.
Více zde:
http://jakpodnikat.cz/danova-evidence.php

Offline

 

#8 2013-06-05 22:46:20

luihui
Člen/ka

Re: Jakou pracovní smlouvu použít?

Je potřeba při vyplácení peněz uživateli přikládat doklad o tom , že si vydělal určitou částku peněz? Je to nějakým zákonem nařízené?
Co vše se musí zaevidovat , když bych chtěl zaměstnávat (brigádně)či pracovně ,zda by to bylo možné na takovouto "práci" (klikat na reklamy)?

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB