Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-05-21 13:13:24

evaz
Člen/ka

registrace DPH v Německu

Dobrý den,
v příručce Jak správně přeshraničně poskytovat služby... jsem si našla, že se OSVČ musí registrovat k DPH v Německu a to na finančním úřadu v Chemnitz. Nemáte s tím někdo zkušennosti? Jde to přes internet a jaké formuláře se musí vyplnit? Nemáte někdo web na tento FÚ? Byla bych vděčná za každou odpovvěď.
Děkuji
krásný den všem
E.Z.

Offline

 

#2 2013-05-21 23:59:13

Zdena
Moderátorka

Re: registrace DPH v Německu

Offline

 

#3 2013-05-22 10:02:07

evaz
Člen/ka

Re: registrace DPH v Německu

Moc děkuji za info, zatím to nebudeme tedy potřebovat, odběratel je plátce DPH, tak uplatníme reverse charge. Ale v budoucnu by se nějaká zkušennost  hodila. Pokud by se na tyto stránky přihlásil někdo, do s tím má osobní zkušennost. Jaké formuláře přesně vyplnit, zda to jde odeslat elektroniky, případně, jestli na tomto FÚ (pro ČR a Slovensko) je osoba, která umí česky, budu ráda, když se mi ozvete. 
Předem moc děkuji
PS: já až tuto problematiku podrobně nastuduji, tak si snad založím stránky. Je toho tolik co člověk musí zjistit a na co si dát pozor při práci v Německu a zahraničí obecně. A člověk narazí i na spoustu mylných informací, které zkušennostmi musí vytřídit.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB