Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-03-10 20:00:31

PetraJ
Člen/ka

Odpisy u majetku na leasing

Dobrý den, moc moc vás prosím o radu. V loňském roce jsem převzala daňovou evidenci od známého. Má stroj na leasing a minulá účetní mu uplatňovala odpisy. Za loňský rok má ale nízké příjmy a odpisem by se dostal do ztráty. Je možné přerušit odepisování i u leasingového majetku? Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2013-03-10 20:19:53

Zdena
Moderátorka

Re: Odpisy u majetku na leasing

U majetku, který máte v nájmu (leasing je smlouva o finančním pronájmu) nemůžete uplatňovat odpisy hmotného majetku, ty může uplatnit pouze vlastník.
Pokud máte na mysli uplatnění poměrné části nájemného, tak tu nemusíte uplatnit, ovšem o tuto část výdajů přicházíte, nelze přesunout do dalších let.

Offline

 

#3 2013-03-10 21:22:32

PetraJ
Člen/ka

Re: Odpisy u majetku na leasing

Mnohokrát děkuji za tak rychlou odpověď. Minulá účetní asi pravděpodobně brala jako poměrnou část nájemného odpisy. Ještě jednou díky.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB