Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-02-13 14:05:36

KarelSk
Člen/ka

Nenahlášení úřadům - co dál?

Dobrý den, jsem studentem a koncem loňského roku jsem si zařídil živnostenské oprávnění s tím, že jsem ale nikde nic nenahlásil, tj. u OSSZ, zdravotní pojištovny ani u FÚ. Dočetl jsem se, že jsem to měl ovšem udělat do lhůty několika dnů. Zatím jsem nezačal s žádnou podnikatelskou činností. Zajímá mě, zda se mohu nahlásit na oněch úřadech až nyní bez nějaké újmy, zda nevadí, že je to téměř dva měsíce po obdržení oprávnění.

Offline

 

#2 2013-02-13 17:11:03

Zdena
Moderátorka

Re: Nenahlášení úřadům - co dál?

Co byste hlásil? Na FÚ za vás nahlásil živnostenský úřad, tam máte splněno. Na zdravotní pojišťovnu a na OSSZ se oznamuje až faktické zahájení samostatné výdělečné činnosti, nikoliv pouhé získání živnostenského oprávnění. Až začnete s podnikáním, tak to nahlaste do 8 dnů své zdravotní pojišťovně a do 8. dne následujícího měsíce na OSSZ.

Offline

 

#3 2013-07-07 21:33:36

muf-29
Člen/ka

Re: Nenahlášení úřadům - co dál?

Dobry den , chapu to tedy dobre  ze v pripade ze jsem student a  bylo mi pouze vystaveno zivnostenske opravneni ale vlastni podnikani zahajeno nebylo neni nutne nic hlasit na pojistovnu a ostatni urady ??
Dekuji

Offline

 

#4 2013-07-07 23:44:07

Zdena
Moderátorka

Re: Nenahlášení úřadům - co dál?

Na finanční úřad se oznamuje už při získání živnostenského oprávnění, ale to zařídí živnostenský úřad. Na zdravotní pojišťovnu a na OSSZ se oznamuje až faktické zahájení samostatné výdělečné činnosti, Můžete tedy mít živnostenské oprávnění a činnost zahájit třeba až za 2 roky.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB