Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-01-10 21:34:58

Mirka78
Člen/ka

Poštovné a DPH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s poštovným a DPH. Stala jsem se plátce DPH, mám eshop a posílám zboží PPL a poštou, kdy mám s nima sepsanou smlouvu - pro balíky si jezdí a poštovné platím 1x za měsíc.
Přišly mi z pošty 2 faktury- na jedné byly doporučené dopisy 43,-, doporučené balíky 65,- a cenné balíky 85,- Kč - tato faktura nemá možnost odpočtu DPH, na druhé byly balíky do ruky a na poštu a u ní je možný odpočet DPH.
Teď ten dotaz: když já vystavuji fakturu a účtuji někomu cenný balík za 85,- Kč, tak ho mám dát s 20% sazbou a nebo s 0%, když já ji nemůžu uplatnit?  Pokud bych já dala 20% sazbu a nemohla si ji odečít, tak bych byla 15,- Kč v mínusu..
Děkuji za informaci,
Mirka N

Offline

 

#2 2013-01-14 23:11:31

Zdena
Moderátorka

Re: Poštovné a DPH

Poštovní služby může osvobodit od DPH pouze držitel poštovní licence, vy licenci nemáte, takže musíte účtovat poštovné s DPH.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB