Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-10-08 12:24:38

wdc
Člen/ka

Jak zaúčtovat poplatky za vedení účtu

Dobrý den,

chci se zeptat jak zanést co nejjednodušeji poplatky za vedení podnikatelského bankovního účtu do mé daňové evidence, kdy eviduji příjmy i výdaje. Rád bych tam nějak souhrnně zanesl i poplatky za přijetí a odeslání plateb.
Pokud to lze, jak toto nejjednodušeji udělat pokud možno pouze 1x za rok souhrnně?

Tyto poplatky mohou být počítány do daňově uznatelných výdajů jesltiže jde o ryze podnikatelský účet?

děkuji!

Offline

 

#2 2012-10-08 13:11:05

jaromira
Člen/ka

Re: Jak zaúčtovat poplatky za vedení účtu

Dobrý den,

než bych to vysčítávala a dávala až na konci roku jednou částkou, účtuji jako provozní režii v průběhu roku.
Pokud  používáte účetní program, tak bych to evidovala průběžně, navíc máte aspoň kontrolu zustatku na účtě a tím potvrzeno, že jste nějakou platbu neopomenul ( pokud evidujete všechny pohyby).

V případě, že evidujete pouze příjmy a výdaje ovl.ZD, evidovala bych měsíční součet poplatků( pokud nechcete jednotlivě). Poplatky eviduji jako provozní režii.

Offline

 

#3 2012-10-08 13:56:41

wdc
Člen/ka

Re: Jak zaúčtovat poplatky za vedení účtu

Říkáte režie, znamená tot edy že poplatky za vedení podniaktelského bank. účtu a transakce jsou daňově uznatelné výdaje? Jakým způsobem máte podložené ty poplatky? To si v el. bankovnictví odfiltrujete poplatky a vytiskente z bankovctví tuto celkovou sumu a dáte mezi výdaje. Zároveň do programu, nebo excelu napíšete kolik tato položka dělá a že jde o poplatky, provozní režii za ten a ten měsíc?

Offline

 

#4 2012-10-09 08:42:25

JANAA
Člen/ka

Re: Jak zaúčtovat poplatky za vedení účtu

Ano, pokud máte účet podnikatelský, pak poplatky bance jsou daňově uznatelný výdaj, provozní režie. Pokud máte internetové bankovnictví, tak výpis vytiskněte, a dle  výpisu účtujte do výdajů. Bankovní výpis asi nemusíte mít v listiné podobě schovaný, ale v případě kontroly musíte být schopen výpis vytisknout. Jana

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB