Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-10-02 10:51:14

fifinka
Člen/ka

oceňování skladů

Dobrý den Zdeno, chci se zeptat zda je možné přejít z účtování skladů způsobem A na B. Samozřejmě od začátku uč.období. Přebrala jsem účetnictví, kde byl sklad veden způsobem A, ale nebyla u toho vedená žádná podrobná evidence (tedy žádná). Vyskladňovalo se způsobem, že se výnosy očistily o marži a tato částka se zaúčtovala do spotřeby. Myslíte, že je nějaká možnost  jak změnit způsob účtování? děkuji moc.

Offline

 

#2 2012-10-02 17:03:00

Zdena
Moderátorka

Re: oceňování skladů

Od začátku účetního období můžete změnit účtování skladů ze způsobu A na způsob B. Změnu metody uvedete v příloze k účetní závěrce. (§ 7/5 ZoÚ, § 39/5/b) vyhl. 500/2002 Sb.)

Uplatnění metody B ale neznamená, že se zbavíte povinnosti vést skladovou evidenci. ČÚS č. 015, bod
4.3.3. : Při uplatnění způsobu B je nutné vést skladovou evidenci na analytických účtech běžně, aby bylo možno zjistit a prokázat stav zásob v průběhu účetního období a složky pořizovací ceny zásob.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB