Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-05-18 10:11:34

Michaela K.
Člen/ka

Reklama + poplatek v zahraničí

Dobrý den,
mám zde fakturu z Vietnamu, kde je fakturován poplatek na semináři, kterého se OSVČ zúčastnila a dále reklama v katalogu, vše vyfakturováno v jedné částce. Potřebuji poradit, zda tuto částku musím uvádět do přiznání k DPH, popř. jaký řádek? Děkuji za odpověď

Offline

 

#2 2012-05-20 00:25:12

Zdena
Moderátorka

Re: Reklama + poplatek v zahraničí

Uvedla bych na řádcích 12 + 43.

Offline

 

#3 2012-12-02 19:17:22

cacenka
Člen/ka

Re: Reklama + poplatek v zahraničí

Dobrý večer, prosím o radu, mám zde fakturu ze třetí země, reklamní činnost, reklama probíhala na území třetí země, jedná se o snahu propagace v 3. zemi, zatím ještě nevím, zda se jedná o plátce či neplátce DPH, prosím o radu, zda zahrnovat do přiznání a případně kam (zda tedy řádek 12 a 43 a případně na základě čeho takto přijatou službu posuzovat, ráda bych tomu i rozumněla) a zda je důležite, zda dodavatel je plátcem daně či nikoli. Moc děkuji, jsem z toho celá zmatená.

Offline

 

#4 2012-12-05 20:25:40

Zdena
Moderátorka

Re: Reklama + poplatek v zahraničí

Pokud jste přijali reklamní službu od podnikatelského subjektu ze třetí země, tak nezkoumáte, zda je plátcem či nikoliv, v řadě zemí DPH ani nemají. Přijetí reklamní služby přiznáváte na ř. 12, nárok na odpočet uplatníte na ř. 43, jak píšete.

Místo plnění se posuzuje podle § 9/1 ZDPH. Jste osobou povinnou k dani, místo plnění se přechýlilo za vámi do ČR.

Povinnost přiznat a zaplatit daň najdete v § 108/1/b) ZDPH, byla vám poskytnuta služba s místem plnění v tuzemsku podle § 9 odst. 1 osobou povinnou k dani neusazenou v tuzemsku (osoba povinná k dani neusazená v tuzemsku = buď unijní plátce DPH, nebo podnikatelský subjekt ze třetí země).

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB