Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » Poštovné a DPH? Doklad?

#1 2011-07-04 17:24:36

LCH
Člen/ka

Poštovné a DPH? Doklad?

Dobrý den,
jsem plátce DPH, posílám občas něco poštou a rád bych věděl, jestli do daňové evidence stačí dát podací lístek vyplněný poštou s uvedenou cenou? A ještě doplňující dotaz, jak s DPH? Lze od zaplacených poštovních služeb odečíst DPH (jaký potřebný doklad) nebo poštovní služby jsou osvobozeny od DPH, tedy bez odečtu DPH jen vložit do daňové evidence?

Děkuji.

Offline

 

#2 2011-07-06 00:14:26

Zdena
Moderátorka

Re: Poštovné a DPH? Doklad?

Do daňové evidence stačí podací lístek.

Většina poštovních služeb je osvobozená, od 1.4.2011 je u některých služeb (např. obchodní balík) uplatňována DPH. Informace zde: http://www.ceskaposta.cz/cz/aktualne/ak … y-id32763/
Pokud posíláte obchodní balíky a chcete si odečíst DPH, tak si na poště vyžádejte daňový doklad (podací lístek není daňovým dokladem).

Offline

 

#3 2011-07-06 09:57:26

LCH
Člen/ka

Re: Poštovné a DPH? Doklad?

Děkuji za odpověď paní Zdeno. Občas sice používám i obchodní balík, ale tam to DPH řešit nepotřebuji, protože je toho jen pár kousků měsíčně. Předpokládám tedy, že když DPH nebudu řešit, stačí i u obchodního balíku jen podací lístek do daňové evidence.

Offline

 

#4 2011-07-08 18:12:09

Zdena
Moderátorka

Re: Poštovné a DPH? Doklad?

Pokud netrváte na uplatnění nároku na odpočet, tak do daňové evidence (pro účely daně z příjmů) zapíšete podací lístek a dál nic neřešíte. Výdajem bude částka, kterou jste zaplatil na poště včetně DPH.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » Poštovné a DPH? Doklad?

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB