Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2011-02-02 10:34:25

siradam
Člen/ka

služba ze zahraničí - povinná registrace DPH

Dobrý den,

ubytovací zařízení v tuzemsku využívá pro propagaci zahraniční internetové servery, které si za zprostředkování ubytování berou procenta z celkové částky za ubytování. Poplatek za zprostředkování ale platí zákazníci jako rezervační poplatek. K žádným přímým platbám mezi ubytovacím zařízením a zahraničními zprostředkovateli tak nedochází.
Jsem přesto povinen se k DPH registrovat?

Offline

 

#2 2011-02-06 23:45:28

Zdena
Moderátorka

Re: služba ze zahraničí - povinná registrace DPH

Podle mého názoru se nemusíte registrovat k DPH.

Offline

 

#3 2012-04-15 17:58:00

Ferlich
Člen/ka

Re: služba ze zahraničí - povinná registrace DPH

Paní Zdeno, přeji dobrý den. Prosím o Váš názor. Manželka vyrábí keramiku a chce zúčastňovat prodeje zboží na jarmarcích na Slovensku. Dle zákonů v SR musí mít registrační pokladnu. Pokladnu musí přihlásit na daňovém úřadě a u vybrané servisní organizace v SR. Zajímá mne, zda toto povinné přihlášení a náhrátí informací do paměti je již službou na základě které má povinnost registrovat u nás k DPH.

Offline

 

#4 2012-04-15 22:30:08

Zdena
Moderátorka

Re: služba ze zahraničí - povinná registrace DPH

Pokud je servisní organizace plátcem a služba podléhá DPH, tak ano. Přijetí služby od unijního plátce je důvodem k povinné registraci podle § 94 odst. 8 zákona o DPH.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB