Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-05-08 23:44:30

Jirka T
Host

Jak účtovat DPH

Jsem plátce DPH,  vedu daňovou evidenci, provádím rekonstrukci bytů. Z časové tísně jsem najal řemeslníky,abych zakázku předal v termínu. Veškerý materiál jsem dodal. Řemeslníci  mi vystavili fakturu na práci, ale nejsou plátci DPH.  Konečnou fakturu pro zákazníka vystavuji já.  Mohu vystavit tuto celou fakturu s 9% DPH?

Dále bych chtěl vedět, jaké náležitosti musí obsahovat  faktura- konkrétně položky faktury - zda stačí např. rozepsat stavební materiál + stavební práce nebo jestli musí být materiál i práce  rozepsány  položkově.

Děkuji

 

#2 2008-05-10 20:45:32

Zdena
Moderátorka

Re: Jak účtovat DPH

Při poskytnutí stavebních a montážních prací, provedených v souvislosti se změnou či opravou dokončeného bytu lze uplatnit sníženou sazbu DPH a vy můžete vystavit konečnou fakturu s 9% DPH. Na faktuře ale nerozepisujte žádné položky. Uzavřel jste s objednatelem smlouvu o poskytnutí služby a součástí této služby (a hlavně základu daně) je nejen práce, ale i materiál, který jste při poskytnutí služby do stavby zabudoval. Pokud byste účtoval materiál samostatně, pak byste vlastně prodával materiál a v tom případě byste musel uplatnit základní sazbu 19%. Rozpis prací a materiálu v rozsahu, v jakém jej bude objednatel požadovat, může být přílohou faktury.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB