Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-11-07 11:48:18

marda
Člen/ka

Přijetí služby od zahraniční osoby

Dobrý den,
Neplátce DPH, vede daňovou evidenci
Měl bych otázku ohledně povinné registraci k DPH při přijmutí elektronické služby od evropského plátce DPH nebo od podnikatele mimo EU.
např.:  Založím a zaplatím si účet u nejmenované firmy, která má místo podnikání i provozovnu v ČR a je rovněž registrována k DPH v ČR, prostřednictvím tohoto účtu si stáhnu např. obrázky, které jsou na stránkách jiné nejmenované firmy, která se bere jako podnikatele mimo EU.
Ty obrázky potřebuji pro svoje podnikání, a proto si dám poměrnou částku z toho zaplaceného účtu do výdajů. Daňový doklad s českým DPH dostanu od firmy, která má místo podnikání i provozovnu v ČR a je rovněž registrována k DPH v ČR.

Stávám se plátcem DPH dnem stažení těch obrázků, když jsem je stáhnul ze stránek podnikatele mimo EU, i když jsem za to stažení zaplatil prostřednictvím firmy, která má místo podnikání i provozovnu v ČR a je rovněž registrována k DPH v ČR???

Dle mého názoru ne, to by mi musela vystavit doklad přímo ta firma, která se bere jako podnikatele mimo EU a ne jejich prostředník firma s českým DIČ.

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď, snad to není úplně nesmyslný dotaz

Offline

 

#2 2010-11-07 23:04:12

Zdena
Moderátorka

Re: Přijetí služby od zahraniční osoby

Službu jste přijal od českého plátce (a je jedno, kde ji nakoupil), takže se nestáváte plátcem DPH.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB