Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-09-28 16:17:49

důchodce
Člen/ka

DPH u truhláře

Přeji pěkný den. Chci se zeptat na následující. Truhlář vyrábí nábytek do rod. domů, které splňuji podmínku sociálního bydlení. Toto však fakturuje firmě, která provádí návrhy tohoto nábytku. Chci se zeptat, zda to má fakturovat v základní sazbě a nebo ve snížené, když se jedná o zabudovaný nábytek, který truhlář na místě i montuje. Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2010-09-28 21:34:59

Zdena
Moderátorka

Re: DPH u truhláře

Pokud jde o bydlení (opravy a rekonstrukce dokončených staveb pro bydlení), nebo o sociální bydlení (v případě nové výstavby) a truhlář dodá vestavný nábytek včetně montáže, pak může fakturovat ve snížené sazbě. V těchto případech není důležité, komu fakturuje, nýbrž na jaké stavbě pracuje. V případě kontroly ale musí být schopen prokázat, že uplatnil sníženou sazbu oprávněně. Pokud bude firmě fakturovat se základní sazbou s tím, že nemá dostatek důkazů pro uplatnění snížené sazby, tak je to také v pořádku.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB