Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-04-03 18:58:00

eizon
Host

Označení provozovny u e-shopu

Dobrý den, přátelé, nemáte náhodou zkušenosti s kontrolami úřadů ohledně označení provozovny na VPP, a to konkrétně u e-shopu? Chci provozovat e-shop v bytě v paneláku na vedlejší pracovní poměr, myslíte, že bude stačit uvést název a IČO na zvonek nebo dát ceduli jak prase na barák, aby to pan ouřada, který provede kontrolu a zapomene si doma brýle ("popelníky") přečetl a nepokutoval mě (§ 17 odst. 7)? (Myslím si, že podle důsledného dodržení zákona by musely být domy posety cedulemi, protože hodně podnikatelů na vedlejšák jsou poradci stavebních spořitelen, pojišťoven, zprostředkovateli půjček, provozovateli e-shopů z obýváku apod.)

 

#2 2008-06-11 14:43:56

janavk
Administrátorka

Re: Označení provozovny u e-shopu

Vedlejší pracovní poměr je zaměstnání, vy asi chcete živnost, podnikání.
Máte pravdu, provozovna má být označena - všude by měly viset cedulky podnikatelů.

Offline

 

#3 2008-06-15 18:09:14

liška
Host

Re: Označení provozovny u e-shopu

Dobrý den,k tomuto tématu bych se chtěl zeptat: pro zřízení e-shopu je třeba nějaké povolení kromě ŽL nákup a prodej?Pokud je třeba co,a kam se obrátit a jaké doklady připravit.Děkuji předem za vaše odpověďi i názory.

 

#4 2008-06-15 21:54:00

eizon
Host

Re: Označení provozovny u e-shopu

 

#5 2008-07-11 10:11:50

Zuzana
Host

Re: Označení provozovny u e-shopu

Kolega má také internetový obchod a v živnostenském listu má uveden druh podnikání maloobchod mimo provozovnu. tím mu odpadají starosti s provozovnou. Ale místo trvalého bydliště, které má uvedené v živnostenském listu jako sídlo, by označené mělo být. Stačí jen názvem uvedeného právě v živnostenském listě. Jak je to nově netuším.... Nejspíš to chce se zeptat na živnostenském úřadě.

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB