Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » eshop - plátcovství dph

#1 2009-10-24 19:32:12

jagdpanther
Člen/ka

eshop - plátcovství dph

Dobrý den,
chci začít provozovat e-shop. Veškerého sortimentu se týká daň 19%. Všichni dodavatelé jsou z ČR a prodávat chci pouze v ČR. Dodavatelé jsou plátci DPH. Dodávat chci jak koncovým zákazníkům, tak firmám. Pochopil jsem dobře, pokud bych se stal plátcem, že od dodavatelů budu odebírat a platit zboží bez DPH a prodávat zákazníkům s mojí přirážkou + DPH, kterou následně odvedu FÚ (tzn koupím položku za 1000 Kč bez DPH, k této položce si přidám 25% to je 1250 Kč + 19% (237,50 Kč) = 1487,50 Kč). Pokud to tak není uveďte mi prosím na podobném příkladu jak to je. Dále by mě zajímalo, jaké doklady bych měl kupujícím vystavovat (je-li rozdíl koncovému zákazníkovi a firmě). Děkuji za info

Offline

 

#2 2009-10-26 07:55:38

Myšlenka
Člen/ka

Re: eshop - plátcovství dph

Ano, dle Vašeho uvedeného příkladu je to tak. Od dodavatelů, kteří jsou plátci DPH si daň uplatníte a Vy sám odvedete DPH z celkové ceny a přidané hodnoty. Jako plátce DPH samozřejmě budete vystavovat s DPH jak pro koncové zákazníky, tak pro firmy.
Můžete vystavit fakturu nebo zjednodušený daňový doklad.

Dle zákona o DPH "Zjednodušený daňový doklad je možno vystavit jen tehdy, je-li částka za zdanitelná plnění včetně daně nejvýše 10 000 Kč. Zjednodušený daňový doklad nelze vystavit v případě prodeje zboží, které je předmětem spotřební daně z lihu a tabákových výrobků, za jiné než pevné ceny pro konečného spotřebitele. Tímto ustanovením není dotčena možnost vystavení běžného daňového dokladu podle odstavce 2.

Pokud částka včetně DPH bude vyšší než 10 000,- Kč, musíte vystavit běžný daňový doklad- fakturu.

Údaje které musí obsahovat běžný daňový doklad a zjednodušený daňový doklad jsou uvedeny v Zákoně o DPH, §28, odst.(2) a (4)

Offline

 

#3 2009-11-10 15:47:41

janavk
Administrátorka

Re: eshop - plátcovství dph

Náležitosti daňového dokladu taky zde
http://www.jakpodnikat.cz/danovy-doklad-nalezitosti.php

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » eshop - plátcovství dph

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB