Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-07-16 11:32:25

itynka89
Člen/ka

Rozšíření živnosti

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Doteď jsem podnikala v prodeji zboží, ale teď jsem si rozšiřovala živnost a nejsem si jistá, jak vést daňovou evidenci. U obchodu jsem si vedla tabulku s příjmy a výdaji, vystavenými a přijatými fakturami. Jelikož jsem si rozšířila živnost o další dvě činnosti, nevím, zda mám vést všechno dohromady nebo zda si mám vést u každé živnosti tyto tabulky zvlášť. Mohu podnikatelský účet používat pro všechny živnosti nebo mám mít na každou zvlášť? Doteď jsem vystavovala klasické faktury, ale jelikož budu vyučovat, faktury jsou zbytečné a ráda bych vystavovala pouze příjmový doklad, poradíte mi prosím, co v něm má být všechno vyplněné? Plátce DPH nejsem.
Předem moc děkuji za odpověď

Offline

 

#2 2009-07-20 17:28:11

Zdena
Moderátorka

Re: Rozšíření živnosti

Podnikatelský účet můžete používat pro všechny činnosti zároveň. Co se týká příjmů a výdajů u dalších činností, je to jen na vašem rozhodnutí. Daňovou evidenci samozřejmě můžete vést za všechny činnosti dohromady, ale pokud byste si z nějakého důvodu chtěla rozlišit příjmy a výdaje, které se vztahují k jednotlivým činnostem, tak můžete za každou činnost vést zvláštní tabulku. Na konci roku pak údaje ze všech tabulek sečtete.
V příjmovém dokladu by mělo být vyplněné: kdo, od koho, kdy, kolik a za co pobral peníze. Také byste mohla podepsat druhé straně jejich výdajový pokladní doklad a budete to mít bez vyplňování:-)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB