Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-01-12 10:47:31

Ivo
Host

Rizikový příplatek

V ordinaci prakt. lékaře zaměstnávám zdravotní sestru, musím jí vyplácet rizikový příplatek za práci ve ztíženém prostředí?

 

#2 2009-01-12 20:59:24

Zdena
Moderátorka

Re: Rizikový příplatek

Ztížené pracovní prostředí je vymezeno v Nařízení vlády 567/2006:
http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp … &typ=r

Jestli se vám nechce studovat nařízení, tak uvedu, že by sestřička musela VĚDOMĚ zacházet s biologickými činiteli, jejich zdroji, nebo přenášeči, kterými jsou:
Guanarito, virus horečky Lasa, virus Junin (Argentinská nemoc), virus Machupo, Amapari, Sabia, virus krymskokonžské hemoragické horečky, virus Ebola, virus Marburské horečky, všechny typy viru varioly, Equine morbilli virus, Brucella abortus, Brucella melitensis, Brucella suis, Mycobacterium leprae, Burkholderia pseudomallei (Pseudomonas pseudomallei), Burkholderia mallei (Pseudomonas mallei), Rickettsia prowazekii, Rickettsia rickettsii, Rickettsia tsutsugamushi, Rickettsia typhi (Rickettsia mooseri), Yersinia pestis, virus opičích neštovic nebo viry lidské imunodeficience, Avia influenza virus tupu A, podtypu H 5 nebo H 7 a jeho genetické mutace.

Ordinaci praktického lékaře už jsem navštívila mockrát (nikoli jako zdravotní sestra), ale žádného z uvedených činitelů jsem tam nepotkala. Koukněte pod stůl a jestli na vaši sestru nečíhá třeba Rickettsia prowazekii , tak jí rizikový příplatek nevyplácejte, neobhájil byste ho ve výdajích:-)

Offline

 

#3 2009-01-13 20:26:37

Ivo Peroutka
Host

Re: Rizikový příplatek

Děkuji za vyčerpávající odpoveď.

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB