Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2019-02-15 11:33:26

romanakarikova
Člen/ka

příjem benefitů ze svěřeneckého fondu

Dobrý den, prosím o radu. Dostalo se mi do ruky od zaměstnance potvrzení o vyplacených benefitech ze svěřeneckého fondu. Jak s ním naložím v ročním zúčtování? Moc děkuji.

Offline

 

#2 2019-02-15 15:47:10

Zdena
Moderátorka

Re: příjem benefitů ze svěřeneckého fondu

Dobrý den, do ročního zúčtování to rozhodně nepatří.

Pokud se jednalo o plnění ze zisku fondu, tak bylo zdaněno srážkovou daní (srážku provedl fond).

Offline

 

#3 2019-02-16 09:56:32

romanakarikova
Člen/ka

Re: příjem benefitů ze svěřeneckého fondu

Taky jsem nenašla v programu kolonku, kam bych to do ročního zúčtování dala. Mate mě ale poznámka na formuláři: "Vyplní poplatník pro účely správce daně nebo zaměstnavatele". Proto mám pocit, že by to mělo být ještě daněno... podáním přiznání podle §10. Jsou to vyplacené benefity...zkusím se možná poptat přímo na Fú. Ale mám dost častou zkušenost, že sami úplně nevědí.

Offline

 

#4 2019-03-07 17:56:06

romanakarikova
Člen/ka

Re: příjem benefitů ze svěřeneckého fondu

Ještě se vracím k tématu. Zjistila jsem, že pokud se jedná o výplatu benefitů (je to v podstatě zisk svěřeneckého fondu), pak je fyzická osoba daní 15% srážkovou daní.
citace z: https://www.kurzy.cz/zpravy/423548-sver … i-zdaneni/

Osvobození nebude možné využít na výplaty podílu na zisku ze svěřenského fondu beneficientům. Zjednodušeně řečeno, pokud dividendy plynou například rodinným příslušníkům, pak tyto od daně osvobozeny nebudou. ?Osvobození od daně se totiž týká pouze výplat dividend mezi mateřskou a dceřinou společností, resp. svěřenským fondem. Výplata dividend na fyzické osoby se nadále zdaňuje srážkovou daní.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB