Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » DPH a režim přenesené daňové povinnost

#1 2017-08-30 16:08:02

dája
Člen/ka

DPH a režim přenesené daňové povinnost

Dobrý den, manžel ve svém podnikání překročil obrat 1 mil.Kč a měl by se stát plátcem DPH. V živn.listě má uvedeno jako činnost vodoinstalatérství a topenářství. Mám dotaz, zda by šlo i v tomto případě o režim přenesené daňové povinnosti, pokud by tuto činnost vykonával i pro firmy a podnikatele -plátce DPH a tedy DPH by neodváděl. U fyzických osob by asi DPH měl uvést a odvést. Je to pouze mé nastudování předpisů, ale nevím.,zda jsem to pochopila správně.Moc děkuji za pomoc v těchto horkých dnech a přeji hezký zbytek prázdnin. Dája.

Offline

 

#2 2017-08-31 16:26:06

Zdena
Moderátorka

Re: DPH a režim přenesené daňové povinnost

Dobrý den, myslím, že jste to pochopila správně. Pokud manžel bude fakturovat jinému tuzemskému plátci DPH stavební práce zařazené pod kódy 41 až 43 klasifikace CZ CPA (instalace rozvodů vody a kanalizace, topení, ventilace a klimatizace spadají do kategorie 43.22.1), tak použije režim přenesení daňové povinnosti a bude fakturovat bez DPH. Neplátcům bude fakturovat s daní. Pokud by fakturoval obci, která je plátcem, tak ať se s nimi raději předem domluví na způsobu fakturace.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » DPH a režim přenesené daňové povinnost

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB