Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2017-03-19 21:31:28

Marko78
Člen/ka

Casove rozliseni nakladu

Pani Zdeno,dovoluji si Vas pozadat o nazor:s.r.o. stavi bytovy dum na prodej,veskere naklady uctuje na 042,byty jsou jiz prodane na zaklade smluv o sml.budoucich,zatim se stavi,zadne vynosy,jen prijate zalohy.jde mi o naklady souvisejici s prodejem,nikoliv vystavbou,_provize za zprostredkovani,naklady za marketing. Myslite,ze by se mely casove rozlisit?nejsou to male castky.ty sluzby byly skutecne poskytnuty i vyfaktorovany v tomto roce.napr.ty provize,jsou na zaklade zprostredkovani smluv o sml.budoucich na prodej bytu,myslim,ze to uplne nenaplnuje definici casoveho rozliseni,ale stale premyslim,zda by to nemelo byt ve stejnem obdobi,jako vynos,zvlast,kdyz se to vztahuje k tomu konkretnimu,presne vymezenemu vynosu.dle me by doslo ke zkresleni Hv,Kdyby to bylo v nakladech letos,bez vynosu.co si o tom myslite?omlouvam se za obsirnejsi dotaz a dekuji za pripadny nazor.

Offline

 

#2 2017-03-20 18:06:42

Zdena
Moderátorka

Re: Casove rozliseni nakladu

Dobrý den.

Také si myslím, že by to mělo být ve stejném období, jako výnosy. ČÚS č. 019, bod 6.1.a) nám praví, že náklady a výnosy se účtují zásadně do období, s nímž časově a věcně souvisejí.

Nemusejí se rozlišovat nevýznamné částky a pravidelně se opakující výdaje. Zprostředkovatelské provize a marketingové náklady nebyly nevýznamné, ani se pravidelně neopakují, proto bych časově rozlišila.

Offline

 

#3 2017-03-20 18:40:12

Marko78
Člen/ka

Re: Casove rozliseni nakladu

Děkuji, stále jsem pochybovala, protože ty služby byly jak poskytnuty, tak i vyfakturovány v jednom období, žádné služby fakturované dopředu nebo tak, jak bývá pro čas. rozlišení typické. takže náklady s obdobím řekla bych časově i věcně souvisí. ale pak jsem našla definici, že věcná souvislost nákladů je dána jejich souvislostí s výnosy, tak od toho bych se asi odrazila. pocitově si prostě myslím, že by došlo k velkému zkreslení HV a nebylo by to správné. moc děkuji za váš názor, jsem klidnější trošku klidnější :-)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB