Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2017-02-08 12:31:22

zabiocko
Člen/ka

doklad - výplata - sworp

Dobrý den všem,

Požádám o radu, názor, zkušenost..

Je možné, že s tímto máte zkušenost, já nikoliv. Kamarádka má ŽL DPH - autodoprava, mimo své podnikání v minulosti dala jednu ze svých domén ?parkovat? do systému Sworp a vydělala ?1100,-Kč za x. let?, problém je, že sworp chce vyplatit pouze na základě FA, ale ona nemá na tuto ?činnost? ŽL, (těžko říct, jak to vlastně funguje více na sworp.com) a nerada by pletla do svého podnikání.

Jak vyřešit: navrhovala jsem:
A). Jednoduchá smlouva ona + Sworp na základě potvrzení obou stran ? Sworp vyplatí na její účet. Pokud na to nepřistoupí var. B.
B). Uvede účet paypal (sestry), kde by neměl Sworp nic požadovat (viz jejich FAQ) a mělo by dojít k automatické výplatě na účet. Pokud ano, opět nějaká sml. nebo FA, kde bude pouze její jméno bez iča.

Děkuji za názor Z.

Offline

 

#2 2017-02-08 18:55:36

Zdena
Moderátorka

Re: doklad - výplata - sworp

Jestli jde o starší záležitost, tak pročtěte diskuze zde:
https://webtrh.cz/156964-sworp-problemy-zkusenosti
https://webtrh.cz/114825-sworp-opakovane-nezaplatil
http://www.zkusenosti.biz/sworp
Sworp možná nic nevyplatí.

Pojem faktura není v českém právním řádu definován, fakturu může vystavit kdokoliv, tedy i osoba bez IČa. Napsala bych fakturu buď na kamarádku, nebo pokud to bude rychlejší, tak na sestru. Pochybuji, že by někdo řešil tisícovku.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB