Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2017-02-07 15:13:35

založení s.r.o.

Dobrý den, paní Zdeno,
syn si založil s.r.o. /z důvodu výběrového řízení/ zatím je zapsán v OR, jak jsem vyčetla až obdrží dopis k registraci do Datové schránky, elektronicky se přihlásí na příslušný FÚ. Můj dotaz zní - v případě že neuspěje ve výběrovém řízení může stále podnikat jako FO? A co s s.r.o.? Může zůstat "u ledu". V případě kdyby uspěl může pro dotyčnou firmu pracovat jako s.r.o. a pro stávající firmy jako FO?
Děkuji za odpověď Lída

Offline

 

#2 2017-02-07 22:22:05

Zdena
Moderátorka

Re: založení s.r.o.

Dobrý večer, paní Lído. S.r.o. a FO jsou dva rozdílné subjekty. Pokud syn neuspěje, tak může nechat s.r.o. u ledu a stále podnikat jako FO. Pokud by uspěl, tak s.r.o. může dodávat dotyčné firmě a syn může dodávat svým stávajícím odběratelům jako FO. Pozor na případnou synovu fakturaci svému s.r.o., tam opatrně.

Offline

 

#3 2017-02-09 10:23:55

Re: založení s.r.o.

Paní Zdeno děkuji za příznivou odpověď. Lída

Offline

 

#4 2017-02-27 13:48:54

Re: založení s.r.o.

Dobrý den, paní Zdeno,
zase mám na Vás dotaz, je to s tím synovým s.r.o.  On jako podnikající FO má u svého domu stodolu která mu slouží jako sklad na podnikání. To jste mi poradila že se nemusí nic převádět, stále je to jedna a táž osoba. Ale jak to bude když se rozhodl podnikat jako s.r.o. Hodilo by se mi aby zase byla stodola v s.r.o., to ale asi budeme muset udělat převod na katastru, neuplatňuji el.proud ani nic jiného, pouze opravy. Jako FO již nechce podnikat. Poradíte mi prosím abych se do něčeho nezamotala.
P.S. není prosím možné se u Vás objednat a zaplatit si pár další otázek, popřípadě vedení účetnictví?
Děkuji Lída

Offline

 

#5 2017-02-27 22:06:55

Zdena
Moderátorka

Re: založení s.r.o.

Dobrý večer, paní Lído. Podle mého názoru může syn vyřadit stodolu ze svého obchodního majetku a pronajmout ji svému s.r.o.. Když jsem upozorňovala na synovu fakturaci jeho s.r.o., tak jsem měla na mysli poskytování služeb, nebo dodávání zboží, pronájem je bez problémů. Z příjmů z pronájmu podle § 9 ZDP se nemusí platit zdravotní ani sociální pojištění, jenom daň z příjmů. V nájemní smlouvě může sjednat, že běžné opravy a údržbu hradí nájemce.

Omlouvám se, ale neposkytuji placené konzultace, ani vedení účetnictví.

Offline

 

#6 2017-02-28 10:33:18

Re: založení s.r.o.

Paní Zdeno, děkuji za odpověď, škoda konzultací, ale hlavně jsem nechtěla bezplatně využívat Vašich rad.  Ale asi by mi neprošlo kdyby synovo s.r.o. zaplatilo opravu střechy /která se bude pohybovat okolo 500 tis.Kč/??
Ještě jednou moc děkuji za odpověď Lída

Offline

 

#7 2017-02-28 18:25:36

Zdena
Moderátorka

Re: založení s.r.o.

Tak velká oprava by podle mého názoru neprošla, větší opravy by měl hradit pronajímatel. Syn může uplatňovat u příjmů z pronájmu prokázané výdaje a vykázanou ztrátu si může odečítat v následujících pěti zdaňovacích obdobích.

Offline

 

#8 2017-03-01 08:39:21

Re: založení s.r.o.

Také jsem si to myslela, děkuji za odpověď, udělám to jak radíte.
Zdravím Lída

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB