Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2017-01-26 22:42:40

hajkat
Člen/ka

PRODEJ ZBOŽÍ DO MAĎARSKA

Dobrý den. Mám dotaz. Mám klienta, FO, plátce DPH v ČR i na Slovensku, který prodává karnevalové zboží(masky, kostýmy).Obrat za rok 2016 byl 11mil. Na Slovensku je registrovaný skrz obrat k plátcovství DPH.Vedeme účet jak v CZK, tak v EURECH. Klienti na Slovensku obdrží faktury v EURECH.

Momentálně chce klient expandovat na maďarský trh. Bohužel si s tím moc nevím rady, jak to tam funguje skrz DPH. Je i v Maďarsku určitý obrat, do kterého se musíme vlést skrz plátcovství DPH?
A když by posílal do Maďarska jen dobírky a vynechal úplně platby předem, aby nemusel mít maďarský účet( pro účet je potřeba si jej zřídit osobně) a PPL by klientovi vyplácelo částku na účet v eurech, mohl by jim vystavovat fakturu také v eurech, v podstatě úplně stejně jako na Slovensko? 

Mnohokrtá děkuji za radu.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB