Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-12-22 14:15:38

Petrrr
Člen/ka

převod živnosti

Zdravím,

Chtěl jsem se zeptat, zda-li by šla převést živnost na někoho jiného legální cestou.

Vymyslím si příklad z oblasti IT. Někdo má zřízenou živnost na provozování internetového fóra jako je tohle. Časem ho už ale práce admina a správce fóra nebaví a chce se věnovat něčemu jinému. Rád by ovšem fórum na někoho blízkého převedl. Existuje nějaká byť třeba neoficiální, ale legální cesta?

Napadlo mě například, že by si původní provozovatel přerušil/zrušil živnost a nový provozovatel by si naopak živnost zřídil na to samé, na webu by se akorát změnilo jméno, IČO a DIČ, fórum by zůstalo naprosto stejné, vše by plynule proběhlo, aniž by si to mělo jakýkoliv vliv na provoz stránek nebo uživatele. Mohlo by být zachováno i jméno fora a doména? Nebo by se to muselo změnit, protože už jméno/doménu používal jiný živnostník, byť svou živnost již zrušil?

Druhá varianta by byla, že by si druhý živnostník založil přesnou kopii na vlastní živnost a původní stránku přesměroval na svou aktuální stránku.

Je nějaká z mnou nabízených variant možná a legální?

Díky za odpovědi

Petr

Offline

 

#2 2016-02-09 21:28:45

Daffy
Člen/ka

Re: převod živnosti

Zdravím,
samotná živnost není spojena s tím, co na ni provádíte, takže stačí aby si nový provozovatel webu založil živnost svoji a jen se pak změní identifikační údaje v kontaktech. Vy si ji pak můžete pozastavit. Jsou možné obě vámi popsané varianty, ale ta první je jednodušší a nic jí nebrání.

S pozdravem Daffy

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB