Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-10-18 20:35:13

jola
Člen/ka

rekonstrukce budovy

Dobrý večer,
podnikatel plátce DPH,vede DE vydražil v květnu 2015 soubor budov /2 dílenské,1 administrativní/. Dílenské budovy bylo třeba opravit. Vyměnil okna původní byly železné vyměnil za plastové, na podlahu se položila dlažba původně byl jenom beton, výměna plechových vrat za sekční. Chci se prosím zeptat,zda tyto opravy navýší vstupní cenu budovy /rekonstrukce do 1 roku od koupě nemovitosti/ nebo můžu něco dát přímo do výdajů. Musím podotknout,že podnikatel si výměnu prováděl sám tzn.,že faktury jsou jen na okna,dlažbu,vrata. Cena za okna je 36.000,-bez DPH,dlažba 37.000,- bez DPH, vrata troje 106.000,- bez DPH. Já bych to dala všechno jako IM /navýšení vstupní ceny/.
Děkuji předem za váš názor a odpověď.
Zdravím.                                                                                     Jarmila.

Offline

 

#2 2015-10-23 00:21:57

Zdena
Moderátorka

Re: rekonstrukce budovy

Pokud mají okna stejné rozměry a stejný počet skel, tak nejde o TZ, ale o opravu (Pokyn D-22 k § 33). Opravy nenavyšují vstupní cenu nemovitosti.

Položení dlažby tam, kde byl původně beton, bych považovala za TZ. Ledaže byste byli schopni prokázat, že tam někdy v minulosti (třeba před 30 lety) dlažba byla a byli jste ochotni podstoupit případný spor s FÚ.   

Sekční vrata s ručním zavíráním, nebo s elektropohonem? Zachovali jste velikost stávajících stavebních otvorů?

Offline

 

#3 2015-10-26 09:14:23

jola
Člen/ka

Re: rekonstrukce budovy

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Už jsem si zjistila,že výměna oken je oprava byly zachovány stejné rozměry i počet skel. Položení dlažby je TZ nikdy tam dlažba nebyla. Sekční vrata jsou na elektrický pohon a otvory se musely na výšku zvětšit asi o 10 cm. Takže to bude TZ.
Zdravím.                                           Jarmila

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB