Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-04-08 22:53:45

Kros
Člen/ka

Nákup domény a hostingu - výdaj

Zdravím,
při nákupu domény a hostingu mi byla dodána zálohová faktura, daňový doklad a následně faktura. Co z toho použít do evidence jako výdaj, když jsem neplátce DPH.

Díky.

Offline

 

#2 2015-04-08 23:03:17

Zdena
Moderátorka

Re: Nákup domény a hostingu - výdaj

Předpokládám, že zálohová faktura a konečná faktura byly vystaveny na stejnou částku, nic jste nedoplácel. Spojte všechny doklady dohromady (i když daňový doklad byste mohl vyhodit) a daňový výdaj uplatněte při úhradě zálohy.

Offline

 

#3 2015-04-11 00:23:52

Kros
Člen/ka

Re: Nákup domény a hostingu - výdaj

Děkuji. Ano byly na stejnou částku. Dokumenty mám v elektronické podobě, takže se to bude hůře spojovat. Zároveň mi jde o to, co si evidovat v evidenci.

Tím že nemám ještě tolik výdajů, tak jsem to nijak neřešil. Jakým způsobem se řeší číslovaná řada na přijatých/výdajoých fakturách, když každá faktura má jiné číslo?

Děkuji

Offline

 

#4 2015-04-11 10:30:00

jaromira
Člen/ka

Re: Nákup domény a hostingu - výdaj

Dobrý den,

ve výdajích si můžete evidovat vše, co souvisí s činností a co jste schopen si případně obhájit.
Způsob vedení záleží na Vás, např. setřídít podle nějakého klíče doklady a zvolit číselnou řadu výdajových dokladů - úhrady v hotovosti př. V/2015001 - V/2015..., příjmy v hotovosti P/2015001 - V/2015... 
Faktury hrazené přes účet rozdělit na přijaté a vydané, opět nějaký klíč pro SVOU číselnou řadu, já si čísluji zvlášť faktury vydané f/....  a faktury
přijaté F/....
Záleží na Vás, jaký systém si zvolíte, hlavně aby to bylo srozumitelné pro Vás

Offline

 

#5 2015-04-12 12:20:19

Zdena
Moderátorka

Re: Nákup domény a hostingu - výdaj

Jestli máte dokumenty jen v elektronické podobě, tak bude stačit konečná faktura, na které je uveden účel platby a výpis z běžného účtu, kterým dokládáte, že se výdaj uskutečnil.

Pro přijaté faktury si můžete vytvořit vlastní číselnou řadu, např. F/?, jak píše p. Jaromíra. V případě malého množství přijatých faktur se podle mého názoru ani nemusíte namáhat s vlastním číslováním. Do daňové evidence můžete v textu uvést např.: "úhrada faktury Web4U". V případě kontroly ji v hromádce pěti nebo deseti přijatých faktur určitě snadno najdete.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB